bogdan_np Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam , w kwietniu uległem wypadkowi w pracy w skutek czego doznałem złamania podudzia z podwichnieciem , skutkiem czego poskrecano mi kosc srubami.Do pracy wróciłem w październiku br a lekarz wypisał mi zdolnosc do pracy.Pan BHP-owiec wysłał papiery do ZUS-u w Tarnowie a ja od niego otrzymałem pismo żeby przesłac od1do 4 strony dokumentacji medycznej ze szczegulnym uwzglednieniem strony 2- wywiadu z pacjentem .Oprócz protokołu wypadkowego i dwóch zdjec rentgenowskich nic nie posiadam i nie rozumie po diabła ZUS kieruje tego typu rzeczy do mnie przecież BHP-owiec wysyłajac do nich dokumenty wie co ma wysłac . Dziekuje za odpowiedz . Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Myśle, że chodzi o dokumentację medyczną z placówki służby zdrowia w której udzielano Ci pierwszej pomocy. Proponuję udac się tam i poprosić o kopię tej dokumentacji. Widocznie ZUS ma jakieś wątpliwości odnośnie wypadku i być może treści protokołu powypadkowego, w związku z tym konieczne jest to co po wypadku powiedziales lekarzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_np Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udałem sie do szpitala , tam mi powiedziano że ZUS wystapił o udostepnienie a to pismo to tylko powiadomienie .Troche mnie to dziwi Pana BHP-owca również ,rodzi sie tez pytanie dokumentacja to tez dane osobowe dlaczego mnie nikt nie pyta czy mozna je udostepnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Osobiście nie znajduję umocowania prawnego dla ZUS -u " prosić " o dokumentację medyczną.Odsyłam do Ustawy o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracyi chorób zawodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi