bogdan_np Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Witam , w kwietniu uległem wypadkowi w pracy w skutek czego doznałem złamania podudzia z podwichnieciem , skutkiem czego poskrecano mi kosc srubami.Do pracy wróciłem w październiku br a lekarz wypisał mi zdolnosc do pracy.Pan BHP-owiec wysłał papiery do ZUS-u w Tarnowie a ja od niego otrzymałem pismo żeby przesłac od1do 4 strony dokumentacji medycznej ze szczegulnym uwzglednieniem strony 2- wywiadu z pacjentem .Oprócz protokołu wypadkowego i dwóch zdjec rentgenowskich nic nie posiadam i nie rozumie po diabła ZUS kieruje tego typu rzeczy do mnie przecież BHP-owiec wysyłajac do nich dokumenty wie co ma wysłac . Dziekuje za odpowiedz . Bogdan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Myśle, że chodzi o dokumentację medyczną z placówki służby zdrowia w której udzielano Ci pierwszej pomocy. Proponuję udac się tam i poprosić o kopię tej dokumentacji. Widocznie ZUS ma jakieś wątpliwości odnośnie wypadku i być może treści protokołu powypadkowego, w związku z tym konieczne jest to co po wypadku powiedziales lekarzowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_np Posted December 10, 2009 Author Share Posted December 10, 2009 Udałem sie do szpitala , tam mi powiedziano że ZUS wystapił o udostepnienie a to pismo to tylko powiadomienie .Troche mnie to dziwi Pana BHP-owca również ,rodzi sie tez pytanie dokumentacja to tez dane osobowe dlaczego mnie nikt nie pyta czy mozna je udostepnic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur1 Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Osobiście nie znajduję umocowania prawnego dla ZUS -u " prosić " o dokumentację medyczną.Odsyłam do Ustawy o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracyi chorób zawodowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts