Tadziu113 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Czy w przypadku, gdy zostałem potrącony przez samochód (z mojej winy, przejeżdżałem przez jezdnię na czerwonym, na ścieżce rowerowej, byłem trzeźwy). Czy należy mi się jakieś odszkodowanie z OC samochodu, który mnie potrącił? Czy mam płacić za szkody wyrządzone w samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanoster Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Należy Ci się Tadziu...... mandat i porządny ochrzan od kierowcy samochodu. Masz szczęście, że kierowca, który Cię potrącił nie był tego dnia wkurzony, bo byś słono zabulił, gdyby powiadomił policję. Za spowodowanie kolizji 300zł. i bodajże 500zł. za przejeżdżanie na czerwonym świetle.Na zdrowy chłopski rozum, jeśli wypadek był z Twojej winy, to jakim prawem Tobie miałoby się od niego coś należeć ?Wiesz, Twoje pytanie zalatuje lekką bezczelnością. To kierowca samochodu ma prawo domagać się od Ciebie odszkodowania za poniesione straty i jeśli skieruje sprawę do sądu to jest z góry wygrana, a Ty masz jeszcze koszty sądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi