Tadziu113 Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Czy w przypadku, gdy zostałem potrącony przez samochód (z mojej winy, przejeżdżałem przez jezdnię na czerwonym, na ścieżce rowerowej, byłem trzeźwy). Czy należy mi się jakieś odszkodowanie z OC samochodu, który mnie potrącił? Czy mam płacić za szkody wyrządzone w samochodzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanoster Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Należy Ci się Tadziu...... mandat i porządny ochrzan od kierowcy samochodu. Masz szczęście, że kierowca, który Cię potrącił nie był tego dnia wkurzony, bo byś słono zabulił, gdyby powiadomił policję. Za spowodowanie kolizji 300zł. i bodajże 500zł. za przejeżdżanie na czerwonym świetle.Na zdrowy chłopski rozum, jeśli wypadek był z Twojej winy, to jakim prawem Tobie miałoby się od niego coś należeć ?Wiesz, Twoje pytanie zalatuje lekką bezczelnością. To kierowca samochodu ma prawo domagać się od Ciebie odszkodowania za poniesione straty i jeśli skieruje sprawę do sądu to jest z góry wygrana, a Ty masz jeszcze koszty sądowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts