kromflek Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 prowadze działalnosc gospodarczom w firmie mam 6 samochodów 1 uległ kolizji więc nie potrzebowałem auta zastępczego miałem własne czy mozna sie domagac odszkodowania z tytułu jak o auto zastempcze i ewentualnie jak to załatwic czy jest jakis ryczałt i tym podobne pzdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 No chwila - chesz zwrot kosztów wynajmu auta zastepczego, którego nie wynajmowałeś, bo nie potrzebowałeś?))Lekko pachnie zarzutem za wyłudzenie odszkodowania:)) Nie słyszałem o fakcie zwrotu kosztów na podstawie ryczałtu jakiegoś, czy szacunków kosztów. Masz fakture zawynajem auta zastępczego, to Ci ją zwracają (za zasadną ilość dni oczywiście). Nie masz faktury, to jak udowodnisz, ze poniosłeś takie koszty??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanoster Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Jak nie masz mistrzu faktury, to nawet na słownik ortograficzny nie dostaniesz, nie mówiąc już o odszkodowaniu za auto zastępcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrus33 Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 możesz próbować udowodnić ze poniosłeś straty w wyniku braku auta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwon Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Przy szkodzie z oc sprawcy jest mozliwosc uzyskania auta zastepczego - jest f. Sixt Rent a Car - oni wszystkie formalności załatwia za klienta i nie ma znaczenia czy to firma czy też osoba prywatna - Polecam!!! Mają oddziały w Polsce wiec jest pole do popisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 piotrus33 wrote: możesz próbować udowodnić ze poniosłeś straty w wyniku braku auta... jakie straty? przecież nie potrzebował tego samochodu, tylko skorzystał z innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalczyk2012 Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Nie polecam oddziału w Łodzi...Pani która to prowadzi kiepsko przekazuje informacje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts