maga1709 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 witam, pod koniec kwietnia miałam wypadek samochodowy. bylam na chorobowym 5 miesiecy. w umowie z TU zawarta była informacja, że płacą za "krótkotrwałą niezdolność do pracy wskutek NW X zł (L-4 min. 30 dni)".Na początku maja musiałam podpisać aneks do ww. umowy, w którym to już dodano informację że wypłata tego odszkodowania ma miejsce tylko na wskutek NW w pracy. Wypadku jednak nie miałam w pracy, ani w/z drodze do pracy. Czy TU musi mi wypłacić tą kwotę X zł, skoro byłam ponad 30 dni na L-4 i wypadek miał miejsce gdy obowiązywała jeszcze stara umowa o ubezpieczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam, obejmują Panią warunki ubezpieczenia obowiązujące na dzień wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Tak jak napisał poprzednik, warunki wchodzą w życie z dniem podpisania natomiast nie działają wstecz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maga1709 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 dziękuję bardzo za odpowiedź, jest ona dla mnie naprawdę pomocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi