Dudek2 Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Witam! Na początek bardzo serdecznie chciałm podziekować za udzielone rady w sprawie protokołu powypadkowego. Ten etap mam za sobą. Dokumenty złożone w ZUS. Teraz jednak wyszła sprawa z PZU. Ponieważ mąż zginął w wypadku komuniacyjnym w pracy złożyłam stosowne dokumenty. Nagle okazało sie,że chcą ode mnie kartę zgonu- dokument, który jest wystawiony przez lekarza w jednym egzemplarzu i jest podstawą do wystawienia aktu zgonu. Przedłożyłam kserokopie historii leczenia szpitalego-i znowy problem. Pani sie zdziwiła, ze to mam, bo są to dokumenty tajne i nie mam prawa go mieć. Syn wyciągnął regulamin PZU z którego wynika co mam przedłożyć. Zmienili front. Jednak pomimo przedłożenia protokołu powypadkowego z pracy ani ja ani mój syn nie otrzymaliśmy wypłaty z naszych polis. Otrzymaliśmy ją po upływie 30 dni od daty zgłoszenia. Jednak z polisy męża nie otrzymałam nic. I nagle wyjmuję ze skrzynki podziekowanie za przystąpienie do Funduszu gotówkowego PZU - są zakupione udziały. Ja nie wiem za co te kwoty. Po wizycie w PZU, dowiedziałam sie, że taka maja procedurę. Byłam oburzona, że nikt mnie o niczym nie informuje, że decyzja co chcę zrobić powinna należeć do mnie. Mąż podlegał grupowemu ubezpeczeniu P PLUS. Według pani z PZU mam czekać na kod PIN z siedziby głównej jak również na informację o wysokości odszkodowania za zabieg chirurgiczny itp. Po 2 miesiącach od zgłosznia telefonicznie poinformono mnie o przyznainu świadcznie z tytułu pobytu w szpitalu męża. Czy PZU ma prawo prowadzić sobie teką wolną amerykanę. Z tego co wiem, przekroczyli juz terminy określone w regulaminie a ja nadal nic nie wiem i mam wrażenie, że ta sprawa się szybko nie skończy. Ja nie mam siły i nerwów użerać siez nimi. Prosze ponownie o wskazówki, które pozwolą załatwić mi tą sprawę ostatecznie. Juz z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Rzecznik ubezpieczonych?KNF?Odwołanie do oddziału nad oddziałem w którym składany był wniosek? Oczywiście wszystko na piśmie i do wiadomości oddziału likwidującego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BANAN150274 Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Witam, nie śledziłem poprzednich wątków ale piszesz, że mąż zginął w wypadku komunikacyjnym. Czy jest wskazany sprawca śmierci męża?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ava80 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 banan - u każdego na wątku szukasz winego i zwykle także sugerujesz firme walczącą o odszkodowania... może warto podpowiedziec ale niekonieczne naganiac "na dzien dobry" do tego typu "instytucji".. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts