Monia78 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 We wrześniu w mój zaparkowany samochód uderzył , cofając inny pojazd, sprawca kolizji uciekł, Sąsiad spisał nr rejstracyjne pozjazdu. Zgłosiłam na policjie, zgłosiłam do ubezpieczyciela Aliannz, zostala wyceniona szkoda, dokumenty zostały wysłane do UFG, który odmówił mi wypłaty odszkodowania, poniewaz nie mam oświadczenia sprawcy kolizji. Dodam ze sprawca nie miał OC. Nie mam sprawcy danych, tylko imie i nazwisko. co mam dalej robić ?? Sprawca uciekł, nawet jeśi jakimś cudem uda mi sie znaleźć jego adres, to wątpie by mi napisał takie oświadczenie. Jestem w kropce, proszę o pomoc. Nie mam AC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
promore Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 A co na to policja?Czy przesluchiwala sprawce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monia78 Posted December 26, 2009 Author Share Posted December 26, 2009 Policja na to, ze nie poda mi danych sprawcy i spisali notakę, że sprawca nieumiejętnie prowadził pojazd, nic nie wiem na temat przesłuchania sprawcy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Policja MUSI podac dane sprawcy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monia78 Posted December 26, 2009 Author Share Posted December 26, 2009 Policja twierdzi , ze jest ustawa o ochronie danych osobowych. I mi nie poda, nawet jak gdyby to co ja mogę?? Pójde do gościa i powiem mu przyznaj się i pisz oświadczenie?? To mnie śmiechem "zabije" Uciek z miejsca kolizji , a ja nic nie mogę. Tak chyba jest najwygodniej, jeździć bez OC i kasować czyjeś auta , bo policja i tak nie poda naszych danych poszkodowanym,policja potraktowała mnie gorzej jak przestępce. Co z tego, że mam świadka?? On mi powie ze ma 10. Poszkodowanemu zawsze kłody pod nogi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts