ROMANW Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 MIAŁEM WYPADEK W PRACY PRZECIĘTY NERW PROMIENIOWY LEWEJ RĘKI W OKOLICY RANIENIA.W WYNIKU TEGO WYPADKU MAM NIEDOWŁAD RĘKI(RĘKA OPADAJĄCA )ZANIK MIĘŚNI BRAK CZUCIA.MOJE PYTANIE DOTYCZY ODSZKODOWANIA Z PZU DOSTAŁEM 25% CZY WARTO STARAĆ SIĘ O WIĘKSZE ODSZKODOWANIE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hunter Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 na pewno warto wnieść o kopię orzeczenia lekarskiego - opłata 1 zł za stronę. na bazie tego i tabeli PZU można oszacować czy % uszczerbku został orzeczony odpowiednio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malagoska Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Zawsze warto odwołanie nic nie kosztuje tzn trzeba je napisać i wysłać poleconym , z tego co wiem pzu nie określa terminu odwołania więc można spróbować to co zostało przyznane tzn 25% nie może ulec zmniejszeniu może zostac na tym samym poziomie albo zostanie zwiększone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr80 Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Witam!Jeśli był to wypadek podczas wykonywanych obowiązkach służbowych oraz w godzinach pracy, to może Pan liczyć na odszkodowanie nie tylko z tytułu ubezpieczenia w PZU, należy się Panu sporo więcej... Jeśli chce Pan więcej informacji to proszę o kontakt.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts