Jump to content
Forum Odszkodowania

Złamanie II paliczka stopy prawiej

Razor
 Share

Recommended Posts

Więc witam . Jakieś 4 miesiące temu złamałem 2 palca stopy prawej. Od razu pojechałem na pogotowie, zrobiono mi RTG i lekarz stwierdził złamanie z przemieszczeniem. Kazał mi zostać w szpitalu na operacyjne nastawianie ale ja się nie zgodziłem więc postanowił nastawić na miejscowym znieczuleniu. Nastawiono mi go i włożono w szynę po tyg. miałem wrócić na kontrolę . Okazało się ze palec się nie zrósł i skierowano mnie na oddział ortopedii w szpitalu w Tarnobrzegu. Wstawili mi drucik i nogę w gips na 4 tyg. . Po 4 tyg. zgłosiłem się (za zaleceniem lekarza to poradni ortopedycznej) ściągnęli mi gips a drucika postanowili zostawić jeszcze na tydzień gdyż zrost był cienki . Po tygodniu wyciągnęli drucika . Teraz mam pytanie dlaczego do tej nie mogę zginać palca? ( od wyciągniecia drucika minęło juz 3 miesiace) i czy będę mogł jeszcze profesionalnie grac w piłkę nożna? Może doradzicie jakieś ćwiczenia ?

Witam.

Udaj się na rehabilitację. Obkurczyła się torebka stawowa i przykurczeniu uległy ścięgna na skutek braku ruchu. Organizm ergonomiczna bestia ;)

Pozdrawiam