Razor Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Więc witam . Jakieś 4 miesiące temu złamałem 2 palca stopy prawej. Od razu pojechałem na pogotowie, zrobiono mi RTG i lekarz stwierdził złamanie z przemieszczeniem. Kazał mi zostać w szpitalu na operacyjne nastawianie ale ja się nie zgodziłem więc postanowił nastawić na miejscowym znieczuleniu. Nastawiono mi go i włożono w szynę po tyg. miałem wrócić na kontrolę . Okazało się ze palec się nie zrósł i skierowano mnie na oddział ortopedii w szpitalu w Tarnobrzegu. Wstawili mi drucik i nogę w gips na 4 tyg. . Po 4 tyg. zgłosiłem się (za zaleceniem lekarza to poradni ortopedycznej) ściągnęli mi gips a drucika postanowili zostawić jeszcze na tydzień gdyż zrost był cienki . Po tygodniu wyciągnęli drucika . Teraz mam pytanie dlaczego do tej nie mogę zginać palca? ( od wyciągniecia drucika minęło juz 3 miesiace) i czy będę mogł jeszcze profesionalnie grac w piłkę nożna? Może doradzicie jakieś ćwiczenia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alawpr Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Razor powinieneś sie podpytac lekarz o rehabilitację.Grac w piłkę bedziesz,tylko musisz rozcwiczyc palec i stopę. Koniecznie dowiedz sie o rehabilitację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor Posted December 31, 2009 Author Share Posted December 31, 2009 Wielkie dzięki za odp. : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamKam Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Witam.Udaj się na rehabilitację. Obkurczyła się torebka stawowa i przykurczeniu uległy ścięgna na skutek braku ruchu. Organizm ergonomiczna bestia Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts