gosii11 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób mogę udokumentować ile pieniędzy straciłam nie pracując przez wypadek. Sprawa wygląda tak : pracuję na umowe o dzieło-nie mam wyznaczonej kwoty-jest to praca telemarketera więc zarobie tyle ile podpiszę umów. ZUS mam opłacany, ale pracodawca stwierdził, że nie potrzebne mu zwolnienie od lekarza, gdyż pracując na umowie o dzieło nic mi to nie da. Noszę kołnierz ortopedyczny juz 3 tygodnie i jeszcze troche ponosze. Lekarz za kazdym razem chce mi dać zwolnienie ale ja go nie potrzebuje chociaz nie moge pracowac i nie pracuje. Czy jest jakakolwiek możliwość, żebym mogła dostać jakiś zwrot za to, że nie mogę pracować przez wypadek i udokumentować ile pieniędzy straciłam? Dodam, że jestem jedynym żywicielem rodziny bo mój mąż jest obecnie bezrobotny a ja ejstem na zwolnieniu bezpłatnym... proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANAN150274 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 WitajPierwsza ważna rzecz: jakiemu wypadkowi uległaś i z czyjej winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosii11 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witaj Wypadek : zatrzymałam się przed sygnalizacją świetlną i w tył mojego samochodu uderzył drugi samochód - kierowca tego pojazdu jest sprawcą. Odszkodowanie z jego polisy OC. Mam skręcenie kręgosłupa szyjnego-kołnierz ortopedyczny na 3 tygodnie jak narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANAN150274 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 JESTEŚ POSZKODOWANĄ I SPRAWA STAJE SIĘ JASNA. Z OC sprawcy możesz ubiegać się o odszkodowanie za doznane obrażenia. Jeśli chcesz odzyskać pieniążki, które mogłaś zarobić to musisz w jakikolwiek sposób udowodnić ile mogłaś w tym czasie zarobić, choćby na podstawie ostatnich zeznań podatkowych. To, że jesteś jedynym żywicielem również musi być zapisane w opisie wniosku o odszkodowanie ponieważ Twoja rodzina nie miała w tym czasie środków do życia........ Czy to może być w formie zadośćuczynienia, tego już nie jestem pewien, może ktoś inny Ci podpowie. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosii11 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi