gosii11 Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób mogę udokumentować ile pieniędzy straciłam nie pracując przez wypadek. Sprawa wygląda tak : pracuję na umowe o dzieło-nie mam wyznaczonej kwoty-jest to praca telemarketera więc zarobie tyle ile podpiszę umów. ZUS mam opłacany, ale pracodawca stwierdził, że nie potrzebne mu zwolnienie od lekarza, gdyż pracując na umowie o dzieło nic mi to nie da. Noszę kołnierz ortopedyczny juz 3 tygodnie i jeszcze troche ponosze. Lekarz za kazdym razem chce mi dać zwolnienie ale ja go nie potrzebuje chociaz nie moge pracowac i nie pracuje. Czy jest jakakolwiek możliwość, żebym mogła dostać jakiś zwrot za to, że nie mogę pracować przez wypadek i udokumentować ile pieniędzy straciłam? Dodam, że jestem jedynym żywicielem rodziny bo mój mąż jest obecnie bezrobotny a ja ejstem na zwolnieniu bezpłatnym... proszę o odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BANAN150274 Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 WitajPierwsza ważna rzecz: jakiemu wypadkowi uległaś i z czyjej winy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosii11 Posted January 5, 2010 Author Share Posted January 5, 2010 Witaj Wypadek : zatrzymałam się przed sygnalizacją świetlną i w tył mojego samochodu uderzył drugi samochód - kierowca tego pojazdu jest sprawcą. Odszkodowanie z jego polisy OC. Mam skręcenie kręgosłupa szyjnego-kołnierz ortopedyczny na 3 tygodnie jak narazie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BANAN150274 Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 JESTEŚ POSZKODOWANĄ I SPRAWA STAJE SIĘ JASNA. Z OC sprawcy możesz ubiegać się o odszkodowanie za doznane obrażenia. Jeśli chcesz odzyskać pieniążki, które mogłaś zarobić to musisz w jakikolwiek sposób udowodnić ile mogłaś w tym czasie zarobić, choćby na podstawie ostatnich zeznań podatkowych. To, że jesteś jedynym żywicielem również musi być zapisane w opisie wniosku o odszkodowanie ponieważ Twoja rodzina nie miała w tym czasie środków do życia........ Czy to może być w formie zadośćuczynienia, tego już nie jestem pewien, może ktoś inny Ci podpowie. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosii11 Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts