Witam. Opisze caly watek:
Stojac na parkingu uderzyl we mnie samochod (nowy salonowy transportowany do salonu) ktory zjezdzal z lawety. Gosciu ktory zjezdzala tym samochodem to kierowca lawety. Oczywiscie kazal mi splywac hehe. Wezwalem policje przyjechal gosciu spisal caly protokul podal mi dane goscia, dane przewoznika, i nr VIN pojazdu ktory we mnie uderzyl i powiedzial ze jak cos bedzie trzeba wiecej to PZU sobie wezmie z policji. Od razu wspomne ze samochody ktore sa transportowane takze sa ubezpieczone w tym przypadku PZU. Nastepnego dnia uderzylem do PZU o zgloszenie szkody, oszacowali mi na blisko 600 (wiec to mala szkoda) no i czekalem az otrzymaja notatke z policji. Likwidator szkody trafil mi sie ostry balwanek, tzn tak opieszale i tak mi klamal przez tel ze w pale sie nie miesci. W koncu mienelo 30dni no i z morda zadzownilem do niego. On mi powiedzial ze otrzymal notatke z policji lecz policja nie wskazala winowajcy tej szkody:O. Po 2 dniach otrzymalem list z PZU no i pisza:
"...w rozpatrywanym przypadku nie wskazal Pan sprawcy szkody rowniez K.M. Policji nie wskazala odpowiedzialengo za zaistaniala kolizje." i informuja mnie ze mam mozliwosc dochodzenia rozczen na drodze sadowej.
Zadzwonilem do PZU na 0801... gosciu z ktorym rozmawialem powiedzial mi ze policja nie wskazala sprawcy nie wystawila nikomu mandatu i teraz ja musze szukac winowajcy, kazal mi isc do tego salonu i szukac wynnego.
Moje pytanie jak to mozliwe jest ze policja nie wskazala winowajcy jak to jego wina byla, nawet jak przyjechal na miejser kolizji policjant to uswiadamial tego goscia ze to jego wina ze jak on cofa to ma zachowac ostroznosc itp. a tu nagle ze nie wskazali sprawcy, jak to jest wogole mozliwe? Miedzy czasie dowiedzialem ze sie te nowe samochody ubezpiecza przewoznik. Wszystkie dane przewoznika, goscia ktory jechal laweta oraz tego samochodu co mnie uderzyl jest podane w PZU. Co ja mam z tym fantem zrobic, w Pn pojade na policje bo ja nie rozumiem jak mozna nie wskazac sprawcy przeciez to oczywiste ze to wina tego goscia, a ze ten nowy samochod byl ubezpieczony to z tego ubezpieczenia sciagaja.