scuderi Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Witam. Na początku grudnia miałem wypadek w szkole grałem w siatkę podskoczyłem do piłki tyle że razem z kolegą i padłem na ziemię na początku wydawało mi się że to normalny upadek i wszystko ok. potem się zorientowałem ,że nie mogę zgiąć ręki ani wyprostować. Tak pojechałem do lekarza i stwierdził ,że podejrzewa pęknięcie kości w łokciu miałem założony gips do 4.1.10 czyli dziś. Kiedy zdjęto gips lekarz stwierdził ,że kość była pęknięta. Ręki nie mogę wyprostować ani zgiąć nadal ,ale jest o niebo lepiej. Lekarz kazał uskuteczniać domową rehabilitację i za tydzień kontrola jeżeli będzie wszystko ok. koniec leczenia jeżeli nie to na będzie mnie wysyłał lekarz na taką normalną rehabilitację . No i pytanie Ile mogę się spodziewać procent odszkodowania?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ava80 Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 opcje masz trzy118. Złamania w obrębie łokcia - w zależności od zniekształceń i od ŁOKCIA!a) niewielkie zmiany - prawy (1-5%) lewy (1-4%)b) srednie zmiany - prawy (5-15%) lewy (4-10%)c) duze zmiany, przewlekłe zapalenie kości, przetoki, brak zrostu, staw rzekomy - prawy(15-50%) lewy (10-45%)119. zesztywnienia stawu łokciowego:a) w zgięciu zblizonym do kąta prostego z zachowanymi obrotami przedramienia(70-105 stopni) - prawy 30%, lewy 25%b) z brakiem ruchów obrotowych - prawy 35%, lewy 30%c) w ustawieniu wyprostowanym lub zblizonym (0-20 stopni) - prawy 50%, lewy 45%d) w innych ustawieniach - w zaleznosci od przydatności czynnosciowej kończyny - prawy (30-45%), lewy (25-405)120. uszkodzenia łkocia - zwichnięcia, uszkodzenia tkanek miekkich, skręcenia, ograniczenia ruchów, zanikształcenia, deficyty neurologiczne, uszkodzenia skóry itpa) zmiany niewielkiego stopnia - prawy (1-5%) lewy (1-4%)b) srednie prawy (5-15%) lewy (4-10%)c) dużego stopnia, przetoki - prawy (15-45%) lewy (10-40%) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scuderi Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 No więc lekarz stwierdził że główka kości przedramienia pękła bez przemieszczenia leczenie się zakończyło pomyślnie choć widać małe różnice między lewą a prawą ręką w łokciu(prawa pęknięta taka troszkę szersza się wydaje) czyli z tego co napisała ava80 to widzę że należy mi się ok 1-5 % dobrze myślę? jeszcze chciał bym dodać że mam 15 lat i jestem ubezpieczony zarówno w szkole jak i u taty w pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scuderi Posted January 16, 2010 Author Share Posted January 16, 2010 Prosił bym o odpowiedź ile mogę się spodziewać odszkodowania za : pęknięcie główki przedramienia bez przemieszczenia prawej ręki leczenie trwało równy miesiąc od 11 grudnia do 11 stycznia, mam 15 lat i stało się to w szkole podczas lekcji W-F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts