rafal i Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 4 lata temu miałem zabieg usunięcia dysku L-4 . Po operacji i rehabilitacji orzecznik ZUS uznał mnie za zdolnego do pracy . Podjąłem pracę w zakładzie pracy chronionej . W marcu 2009 uległem wypadkowi przy pracy. Po raz drugi wyskoczył mi ten sam dysk . Zakład pracy uznał mi to zdarzenie za wypadek przy pracy. Po wykorzystaniu 182 dni zasiłku chorobowego złożyłem wniosek o świadczenia rehabilitacyjne z tytułu wypadku przy pracy. ZUS mi tego nie uwzględnił , w uzasadnieniu podał brak urazu. Odwołałem się do sądu pracy czy mam szanse na wygranie. Kiedy i czy mogę skarżyć zakład pracy o odszkodowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Po uznaniu wypadku przez sąd . Dlaczego chcesz skarżyć zakład o odszkodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal i Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 czytałem, że mam takie prawo.To dlaczego miałbym z niego nie skorzystać ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Z pewnoscia masz na mysli jednorazowe odszkodowanie z tyt. wypadku przy pracy.Mozesz sie o nie starac w momencie calkowitego zakonczenia leczenia i rehabilitacji, oczywiscie po uzyskaniu pozytywnego orzeczenia w sądzie, czyli uznaniu przez sąd Twojego prawa do świadczen z tyt. wypadku przy pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi