Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek komunikacyjny potrącona na przejściu dla pieszych

pamela
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mialem wypadek komunikacyjny,zostalem potracony na przejsciu z sygnalizatorem swietlnym.przyczym przechodzac na 2 stone jezdni zapalone bylo zielone swiatlo.sprawca wypadku wciska mi,ze weszlem na swietle czerwonym i wtargnalem przed maske co jest totalnym klamstwem.nie poczuwa suie do winy,nie jest zainteresowany sprawca.jakie mam szanse na odszkodowanie

zaznaczam,ze mialem trojkostkowe zlamanie stawu skojkowego

Jak dla mnie, nawet jezeli bylo czerwone jak wchodzilas a wstajac palilo sie zielone, to by oznaczalo ze on wjechal na czerwonym, tudziez jezeli skrecal w prawo to juz sie nie palila zielona strzalka.

przeszlem jak zapalilo sie zielone a sprawca skrecal w lewo,przypuszczam,ze jadac na pomaranczowym myslal,ze zdazy.zero zainteresowania.a ja w tej chwili czekam na kolejna prawsdopodobnie operacje

Potracenie pieszego na pasach jest ewidentnie wina kierowcy wiec nie ma co w tej kwestii dyskutowac. Policja, ktora przybyla na miejsce zobowiazana jest do podjecia decyzjii o winnym wypadku, w innym razie kieruje sprawe do sadu. Zajmuje sie odszkodowaniami komunikacyjnymi i moim zdaniem pieniadze bezwarunkowo pieniadze Ci sie naleza nie tylko z tytułu potracania lecz takze z powiklowan zdrowotnych z niego wynikajacych.

Odpowiedzialność kierującego wobec pieszej oparta jest na zasadzie ryzyka. Jeśli wskażesz, że do obrażeń doszło w wyniku wypadku to ubezpieczyciel będzie musiał wykazać Twoją wyłączną winę za spowodowanie wypadku aby odmówić wypłaty odszkodowania / zadośćuczynienia.

Sprawa jak najbardziej do wygrania.