lopek6 Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Jestem współwłaścicielem samochodu. Pierwszym właścicielem jest moja matka. Gdy jechałem autem spadło na mnie drzewo. Policja zrobiła notatkę. Czy mogę we własnym imieniu ubiegać się o odszkodowanie od Zarządu Dróg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Współwłaścicel jak najbardziej może wystąpić z roszczeniem, ale nie wiem czy uda się coś wyegzekwować z od ZD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZeneC Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Do zgłoszenia szkody wystarczy jeden współwlaściciel - ale jeżeli nie ma upoważnienia od drugiego współwląściciela, otrzyma tylko polowę należnego odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrus33 Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Możesz (czy ZD uzna odpowiedzialność to inna bajka) - poproś mamę o zrzeczenie się odszkodowania na Twoją rzecz - dostaniesz całość przysługującej Ci kwoty pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts