nattaa3 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Co zrobić jeśli pracodawca nie chce wypisać protokołu powypadkowego?chce uznać wypadek jako zwykłe L4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Najpierw powiadomienie o wyopadku na piśmie - do pracodawcy z potwierdzeniem odbioru, po ok miesiacu zgłoś do PIP zażalenie i powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zglosić wypadek na piśmie i poprosić o sporządzenie protokołu. Pismo złożyć za potwierdzeniem odbioru. W piśmie zaznaczyć co i kiedy się stało ( krótko opisać okliczności wypadku), podać świadków jeśli tacy byli i podać komu bezpośrednio po wypadku wypadek był zgłoszony.Odczekać 14 dni ( bo tyle ma pracodawca na sporządzenie dokumentacji + 5 dni na zatwierdzenie protokołu ijeśli nadal nie będzie chciał zając się wypadkiem to pozostaje zgłoszenie tego faktu do Państwowej Inspekci Pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nattaa3 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Tylko u mnie sprawa jest trochę skomplikowna.Wypadek zdażył się na hali,poslizgnęłam sie na sniegu który lezal na hali ponieważ moj szef wjezdza samochodem na halę.poslizgnęłam sie na nim i uderzyłam w nogę.Na początku nie odczuwałam dużego bólu.Jednak w drodze do domu było mi już cięzko iść.Jeszcze w pracy o uderzeniu powiedziałam dwóm koleżankom.jedna powiedziała o tym szefowi.jak wróciłam do domu mąż zawiózł mnie do szpitala.teraz mam nogę w gipsie.szef powiedział ze w życiu nie zgodzi się na jakikolwiek protokół bo mogłam mu odrazu zgłosic wypadek.chce mi zapłcic tylko 80 % chorobowego.chcę zaznaczyc że prosto ze szpitala pojechałam do mojego szefa ale nawet nie raczył zejść do mnie zeszła tylko jego konkubina.acha i wypadek zdażył się 10 min.przed zakończeniem pracy,spieszyłam sie na pociąg dlatego powieziałam o nim tylko pracownicom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi