Jump to content
Forum Odszkodowania

Pytanie o protokół powypadkowy.

nattaa3
 Share

Recommended Posts

Zglosić wypadek na piśmie i poprosić o sporządzenie protokołu. Pismo złożyć za potwierdzeniem odbioru. W piśmie zaznaczyć co i kiedy się stało ( krótko opisać okliczności wypadku), podać świadków jeśli tacy byli i podać komu bezpośrednio po wypadku wypadek był zgłoszony.

Odczekać 14 dni ( bo tyle ma pracodawca na sporządzenie dokumentacji + 5 dni na zatwierdzenie protokołu ijeśli nadal nie będzie chciał zając się wypadkiem to pozostaje zgłoszenie tego faktu do Państwowej Inspekci Pracy.

Tylko u mnie sprawa jest trochę skomplikowna.Wypadek zdażył się na hali,poslizgnęłam sie na sniegu który lezal na hali ponieważ moj szef wjezdza samochodem na halę.poslizgnęłam sie na nim i uderzyłam w nogę.Na początku nie odczuwałam dużego bólu.Jednak w drodze do domu było mi już cięzko iść.Jeszcze w pracy o uderzeniu powiedziałam dwóm koleżankom.jedna powiedziała o tym szefowi.jak wróciłam do domu mąż zawiózł mnie do szpitala.teraz mam nogę w gipsie.szef powiedział ze w życiu nie zgodzi się na jakikolwiek protokół bo mogłam mu odrazu zgłosic wypadek.chce mi zapłcic tylko 80 % chorobowego.chcę zaznaczyc że prosto ze szpitala pojechałam do mojego szefa ale nawet nie raczył zejść do mnie zeszła tylko jego konkubina.acha i wypadek zdażył się 10 min.przed zakończeniem pracy,spieszyłam sie na pociąg dlatego powieziałam o nim tylko pracownicom.