tomek33 Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 wskutek wypadku przy pracy doznałem obrażeń oczu (liczne ciała obce, poparzenia rogówki), oraz uraz akustyczny uszu.wzrok wrócił do sprawności w 100% jednak POZOSTAŁO W SPOJÓWCE KILKA CIAŁ OBCYCH nie do usuniecia, natomiast jeżeli chodzi o uszy to audiogram nie odbiega od normy, lecz ciągle dokucza "dzwonienie", oprucz tego blizny w okolicy łokcia. Orzecznik przyznał 0 %,odwołałem się , komisja równiez 0% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur1 Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Przecież to nic nie kosztuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek33 Posted January 15, 2010 Author Share Posted January 15, 2010 nie kosztuje, ale nie wiem jak się za to zabrać, czy postarac się o jakiegoś lekarza, prawnika który by mnie w sądzie poparł, bo cóż będą w sądzie znaczyć moje słowa przeciw słowom przedstawicieli ZUSu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrus33 Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 napisz odwołanie do ZUS-u, potem załącz wszelkie dokumenty w sprawie i wyślij do sądu pracy wraz z pismem przewodnim. I czekaj (długo)..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek33 Posted March 12, 2010 Author Share Posted March 12, 2010 złożyłem odwołanie do sądu, dziś w odpowiedzi dostałem pismo które informuje jedynie o wezwaniu do udziału w sprawie pracodawcy w charakterze zainteresowanego. Spodziewałemj sie raczej wezwania mnie na rozprawę, czy odbędzie się ona bezemnie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts