anieka0206 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 witam , mój znajomy jakiś czas temu miał wypadek , poszkodowany w świetle prawa, lekarz stwierdził u niego uraz kręgosłupa szyjnego a dokładniej ; skręcenie kręgów szyjnych i naderwanie kręgosłupa szyjnego - kołnierz ortopedyczny na 4 tygodnie i kontrola . i tu moje pytanie : znajomy zlecił sprawę pewnej Firmie , by uzyskałą odszkodowanie dla niego z OC sprawacy ( HDI) i niby wszystko było ok, po zakończonym leczeniu dostał wezwanie na komisję lekarską i tu szok. decyzja, że przyznają mu 1.000 zł zadośćuczynienia a że w/w urazy NIE są następstwem wypadku! A nigdy wcześniej nie leczył sie na kręgosłup, po wypadku bolała go szyja więc zgłosił sie do lekarza , w każdym dokumencie jest wyraźnie napisane , że to z tego właśnie wypadku!Firma niby będzie się odwoływać...To po co wzywali go na komisję , jeśli twierdzą jak wyżej. co mu poradzić, ktoś wiem?pozdraiwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Stwierdzono tak po komisji lekaeskiej wobec tego była ona potrzebna. Inną sprawą jest to czy decyzja ubezpieczyciela jest zasadna. Jak jest to rzetelna firma to sobie poradzi w uzyskaniem satysfakcjonującej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi