Jump to content
Forum Odszkodowania

naderwanie kręgosłupa i skręcenie kręgów szyjnych - 1000zł!!!??

anieka0206
 Share

Recommended Posts

witam , mój znajomy jakiś czas temu miał wypadek , poszkodowany w świetle prawa, lekarz stwierdził u niego uraz kręgosłupa szyjnego a dokładniej ; skręcenie kręgów szyjnych i naderwanie kręgosłupa szyjnego - kołnierz ortopedyczny na 4 tygodnie i kontrola .

i tu moje pytanie : znajomy zlecił sprawę pewnej Firmie , by uzyskałą odszkodowanie dla niego z OC sprawacy ( HDI) i niby wszystko było ok, po zakończonym leczeniu dostał wezwanie na komisję lekarską i tu szok. decyzja, że przyznają mu 1.000 zł zadośćuczynienia a że w/w urazy NIE są następstwem wypadku!

A nigdy wcześniej nie leczył sie na kręgosłup, po wypadku bolała go szyja więc zgłosił sie do lekarza , w każdym dokumencie jest wyraźnie napisane , że to z tego właśnie wypadku!

Firma niby będzie się odwoływać...

To po co wzywali go na komisję , jeśli twierdzą jak wyżej.

co mu poradzić, ktoś wiem?

pozdraiwiam

• 1 year later...
Stwierdzono tak po komisji lekaeskiej wobec tego była ona potrzebna. Inną sprawą jest to czy decyzja ubezpieczyciela jest zasadna. Jak jest to rzetelna firma to sobie poradzi w uzyskaniem satysfakcjonującej kwoty.