ashik666 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 WItamByłem pasażerem samochodu który spowodował wypadek. Doznałem znacznego uszczerbku na zdrowiu. Będę ubiegał się o odszkodowanie z OC kierowcy - sprawcy.Mam pytanie czy jezeli chodzi o NNW to ubiegam się również z polisy sprawcy (nie wiem czy opłacał) czy z mojej polisy (którą opłacam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 pomieszanie z poplątaniem. OC to polisa właściciela pojazdu na pojazd. NNW to dobrowolne ubezpieczenie, wykupywane przez właściciela pojazdu na kierującego, bądź kierujacego i pasażerów. Twoja polisa NNW na zdrowie/życie to kolejne ubezpieczenie dobrowolne. W przypadku odszkodowania na życie i zdrowie nie ma obostrzenia, że odszkodowanie może być wypłacone z jednej polisy, można się starać z każdej. Musisz ustalić z których polis możesz starać się o odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashik666 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 czyli co, ze swojej polisy NNW mogę się starać o odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypiorek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Starasz się o odszkodowanie z nnw pojazdu którym jechałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashik666 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 i sprawa jasna. muszę napisac wniosek do policji o notatkę policyjną. Tam na pewno będzie ujęte czy kierowca(sprawca) posiadał NNW.pozdrawiam i dziekuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 nic nie zrozumiałaś z tego co napisałem, przeczytaj raz jeszcze.Bardzo bym się zdziwił, gdyby policja odnotowywała takie dane, jak wykupienie dobrowolnego ubezpieczenia NNW. Jedyne co znadziesz to polisę OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeneC Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Odszkodowanie z polisy oc sprawcy dla ciebie jako pasażera pojazdu w tym przypadku to podstawa.Zajrzyj pod ten link i przeczytaj artykuł:http://www.rp.pl/artykul/93290,60222_Odszkodowanie_z_OC_dla_kazdego_pasazera.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi