ksawery Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 moje dziecko wracajac ze szkoły poslizgnelo się na oblodzonym nie odsniezonym chodniku ,doznał rany ciętej miał załozone 4 szfy jakiego zadośc uczynienia mogę sie spodziewac( od PZU ubez szkolne grupowe) a o jakie mogę sie ubiegac od zarzadu odpowiadającego za odsnieżenie ....pozdrawiam wsz czy ktoś miał taki problem proszę informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Z ubezpieczenia szkolenego nie wypłaca się zadośćuczynienia tylko świadczenie z tytułu uszczerbku na zdrowiu. Co do zadośćuczynienia od zarządcy / właściciela chodnika to wysokość zadośćuczynienia ustala się indywidualnie pod katem osoby Poszkodowanej. W moje ocenie kwota zadośćuczynienia nie bedzie wysoka kilka tysięcy maks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wro_2 Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 wysokość odszkodowania od zarządcy drogi/ chodnika będzie zależała od tego gdzie te szwy? Głowa czy ręka? jeżeli głowa to ok kilkunastu tysięcy- jeszcze zależy czy na czole czy z tyłu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now