dafi1900 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 w dniu jutrzejszym mam jechac na zdjęcie szwów niestety niemam wlasnego auta a wszyscy znajomi są w pracy ,do autobusu terz sie niewczłapie o kulach a i tak musialbym przejść najpierw trzy i puł kilometra i pytanko cz ubezzieczyciel z oc sprawcy zwruci mi za taksówke bo troche zapłace mam jakieś 35 kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jeżeli jest to szkoda z OC to można wystąpić o zwrot za taksówki. Należy wtedy napisać pismo przewodnie, że nie ma żadnego innego środka transportu i autobus tam nie dojeżdża. Należy też opisać, że taksówka była potrzebna do leczenia/rehabilitacji itp.http://www.rzeczoznawca-blog.olsztyn.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafi1900 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 czy istnieje ryzyko ze niedostane zwrotu? istnieje tez możliwość że znajde jakiegos dalszego sąsiada kturemu będe musiał zatankować i zapłacić za fatyge pewnie bedzie sporo taniej tylko wtedy jak to udokumętować?chyba wtedy niebedzie szans na zwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Witam, jeżeli zdecydujesz się na taksówkę to weź fakturę z opisem trasy skąd - dokąd, wtedy nie powinno być większego problemu ze zwrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Z udokumentowaniem kosztów tzw. dla sąsiada na paliwo jest niewygodne. Trzeba ganiać po Urzędach Skarbowych i odprowadzać podatki żeby wszystko było legalne. W wielu przypadkach Ubezpieczyciel żąda właśnie takiego potwierdzenia zawarcia umowy z Urzędu Skarbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafi1900 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 dziękuje za podpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafi1900 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ja jeszcze raz odnośnie taksi dzwonilem na postój taksi do pobliskiego miasteczka i twierdzom tatsówkaże że mogą tylko paragon z kasy wystawić i czy ubezpieczyciel bez faktury zwróci mi koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Likwidowałem szkody i przedstawiali paragony. Normalnie na podstawie paragonów się płaciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi