Jump to content
Forum Odszkodowania

czy ubezpieczyciel płaci za taksówki?

Recommended Posts

w dniu jutrzejszym mam jechac na zdjęcie szwów niestety niemam wlasnego auta a wszyscy znajomi są w pracy ,do autobusu terz sie niewczłapie o kulach a i tak musialbym przejść najpierw trzy i puł kilometra i pytanko cz ubezzieczyciel z oc sprawcy zwruci mi za taksówke bo troche zapłace mam jakieś 35 kilometrów

czy istnieje ryzyko ze niedostane zwrotu? istnieje tez możliwość że znajde jakiegos dalszego sąsiada kturemu będe musiał zatankować i zapłacić za fatyge pewnie bedzie sporo taniej tylko wtedy jak to udokumętować?chyba wtedy niebedzie szans na zwrot

Witam, jeżeli zdecydujesz się na taksówkę to weź fakturę z opisem trasy skąd - dokąd, wtedy nie powinno być większego problemu ze zwrotem.

Z udokumentowaniem kosztów tzw. dla sąsiada na paliwo jest niewygodne. Trzeba ganiać po Urzędach Skarbowych i odprowadzać podatki żeby wszystko było legalne. W wielu przypadkach Ubezpieczyciel żąda właśnie takiego potwierdzenia zawarcia umowy z Urzędu Skarbowego.

ja jeszcze raz odnośnie taksi dzwonilem na postój taksi do pobliskiego miasteczka i twierdzom tatsówkaże że mogą tylko paragon z kasy wystawić i czy ubezpieczyciel bez faktury zwróci mi koszta

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...