amrycho6 Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 witam, proszę o informacje jak należy postąpić w następującej sytuacji: jadąc samochodem po drodze gdzie były wyżłobione trzy koleiny ustąpiłem miejsca samochodowi, który jechał z naprzeciwka. niestety tak niefortunnie, że tył się ześlizgnął i spadł do tej środkowej koleiny z której chciałem wyjechać i porysował karoserię mijanego. szczerze mówiąc to zjeżdżając chciałem być po prostu miły... do kogo mogę zgłosić zażalenie? dziękuję za ewentualne informacje. mariusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 tylko do siebie. Miły, czy nie to jednak doprowadziłeś do kolizji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam_Szkodowy Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 ...ewentualne zażalenie możesz złożyć do zarządcy drogi np. z powodu wykonania nierównomiernych i nieobślizgiwujących kolein, ale poza satysfakcją nic nie ugrasz Przykro mi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma-rkos Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 do zarządcy drogi. Jeśli chodzi o samą kolizję - jeśli było za mało miejsca by spokojnie się wyminąć za kolizję będziecie odpowiadać tak samo- współwina. Chyba, że Ty już się zatrzymałeś a on się wciskał to jego wina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 ludzie, czytajcie ze zrozumieniem, przecież koleiny nie są wydarte w asfalcie, tylko lodowe, czy śnieżne ze względu na panujące warunki. Winnym jest niestety założyciel wątku, a to że "ten drugi" zdążył się zatrzymać też już napisał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma-rkos Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 może być też głęboka koleina, która po małych opadach zamieniła się w lodowisko. Nie ma tak nigdzie, że są śnieżne te koleiny. Jeśli śnieżne to wina jak napisałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 skoro ustępował miejsca to pewnie nie przez nadmierną grzeczność, tylko dlatego, że droga była zasypana śniegiem. Widać, że nie jeździłeś ostatnio poza drogami głównymi. Naprawdę wszystko musi być napisane dokładnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts