Witam !
W pażdzierniku 2009r. miałem stłuczkę na parkingu Hipermarketu. Kierowca Golfa nie dostosował sie do trójkątów na jezdni i wymusił mi pierszeństwo, gdyz z mojej strony trójkątów nie było.Policjanci stwierdzili ze nie mogą ustalić kto ma pierszeństwo bo nie było znaków pionowych , cały czas upierali się że to moja wina, ja sie z tym nie zgadzałem. Spisali numery kontaktowe do uczestników zdarzenia. Gdy zostałem wezwany na komendę, dalej twierdzili, że to moja wina, ja sie nie zgodziłem i miał być Sąd Grodzki . A tu nagle funkconariusz powiedział ze musi wyjsć z pokoju, Postałem z 20 min na korytarzu (Policjant poszedł do pokoju obok) jak wrócił powiedział, że przesłucha mnie jako świadka.Po ok 3 tyg dostałem pismo ze nie wniesiono wniosku do sądu. Zapłaciłem i po ok 3 tyg otrzymałem notatkę o zdarzeniu drogowym wktórej jest napisane :
" zdarzenie nastąpiło z winy : nieustalone
Przyczyna : nieustalone
Rozstrzygnięcie: odstąpiono od skierowania wniosku o ukaranie - sprawca nieustalony (nieprawidłowe oznakowanie parkingu) " .
Zgłosiłem szkodę do Ubezpieczalni Kierowcy Golfa . Odmówili wypłaty odszkodowania.
Ostatnio koledzy z hcforum.pl podrucili mi ciekawego linka, lecz nie mogę go wrzucić gdyż jestem nowy na forum.
Jest to wpowidź Wojdziecha Psiecznego z Wydziału ruchu drogowego na temat :"Czy oznakowanie P-13 (trójkąty poziome) może występowąć samodzielnie?
Wypowiedź ta potwierdza mnie że to ja jestem poszkodowanym.
Czy mogę jeszcze domagać sie odszkodowania !!! Gdzie mogę sie odwołać od decyzji policji ??? POMOCY !!!