derkom124 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jestem barmanem pewnego dnia podniosłem beczke piwa 30l i po chwili poczułem ostry ból w brzuchu. co sie okazało przepuklina uwiężnieta. Po kilku dniach byłem już po operacji.Mam dwóch świadków którzy widzieli całe zdarzenie. Miałem już do czynienia z przepukliną - 2 lata temu zabieg przepukliny pępkowej. W pracy dodatkowo płacimy ubezpieczenie PZU wypadkowe. Choć dowiedziałem się że nie mamy w pakiecie PZU takiej pozycji jak leczenie chirurgiczne przepukliny i niestety nic mi sie nie należy . Czy moge sie starać o odszkodowanie w ZUS i PZU jako wypadek przy pracy? Bo różnie to bywa z przepukliną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malagoska Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 jeżeli chodzi o zus to musi być uznany wypadek w pracy sporz ądzony protokół itd itp, jeżeli chodzi o pzu próbuj ale u nich jest taki zapis w regulamine ubezpieczeń grupowych odnośnie urazów wysiłkowych-nie wypłacaja odszkodowanie ale każdy regulamin jest inny i kazdy uraz również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonio719 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Cześć Mam pytanie na temat Przepuklina pachwinowa Czy mogę starać się o odszkodowanie z ZUSU ??? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Możesz jeżeli przepuklina jest następstwem wypadku przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi