kulik Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 Zerwałem na na nartach przednie więzadło krzyżowe i pogruchotałem łąkotkę. W maju br. mam mieć operację rekonstrukcji więzadła i wstawienia implantu łąkotki.Operacja bedzie wykonywana prywatnie - na zabieg tego typu na koszt NFZ czeka się bardzo długo i jest wykonywana na ogół przez specjalistów słabszych niż ci, którzy leczą prywatnie. Na chłopski rozum skoro odszkodowanie wypłacane jest na podstawie orzeczenia komisji lekarskiej o trwałym uszczerbku na zdrowiu to znacznie lepiej jest stanąć przed komisją przed operacją niż po niej. Operacja z założenia ma na celu pzywrócenie w maksymalnym możliwym stopniu sprawności sprzed wypadku co w praktyce zmniejsza "trwały uszczerbek na zdrowiu" Boję się, że efekt będzie taki, że wydam kupę kasy na leczenie i rehabilitację, a po wszystkim komisja mi powie, że mam zajebiście sprawne kolano, i że nic albo prawie nic mi się nie należy Proszę osoby, które w praktyce spotkały sie z podobnym tematem o opinię na ten temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dota Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Wniosek o odszkodowanie wysyła się do ubezpieczyciela dopiero bo zakończeniu procesu leczenia i odbyciu rehabilitacji. Ja w takiej kolejności to uczyniłam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulik Posted February 5, 2010 Author Share Posted February 5, 2010 Dota, Równie dobrze możesz zakończyć leczenie nie operując tego urazu. Nikt Cię nie może zmusić . To, że poddam się opracji to moja prywatna sprawa. Dlatego pytam. A tak przy okazji ile % Ci przyznano? Właśnie doczytałem się, że Ty chyba nawet takiego urazu nie miałaś.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dota Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Mój uraz był zupełnie odmienny. Obie kości goleni polamane w trzech miejscach. 182 dni na zwolnieniu i pół roku świadczenia rehabilitacyjnego. Przed miesiącem wróciłam do pracy ale różowo nie jest. Komisja PZU odbyła się przed tygodniem i czekam na decyzję, wtedy poznam przyznany % (spodziewam się, że po niedzieli otrzymam list z decyzją). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts