Tony Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Witam w ubiegłym tygodniu uległem wypadkowi w pracy na kopalni nie z mojej winy żelastwo połamało mi obie kostki prawej nogi bylem 3 dni w szpitalu i do końca tego miesiąca mam nogę w gipsie ale nie wiem jak długo potrwa leczenie co póżniej zrobić place wysoką składkę w pzu i jestem ubezpieczony w firmie czy należy mi sie odszkodowanie z pzu i zus i jakie może ono być i gdzie mam się udać i czy w czasie obecnym moge zalatwiać już jakieś sprawy związane z tym wypadkiem i odszkodowaniami? dziękuje za szybkie odpowiedzi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saru111 Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Witaj Jesli zglosiles wypadek pracodawcy, musisz czekac na protkół wypadkowy ktory powinien byc wykonany do 14 dni od daty zgloszenia wypadku jesli chodzi o odszkodowanie to mozesz sie ubiegac z ZUSu oraz z PZU , ale najpierw musi byc protokół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Posted February 3, 2010 Author Share Posted February 3, 2010 Aha czyli musze czekać bo Bhp-owiec był już u mnie w domu spisał co i jak czyli moje zeznania i to napewno bylo to czyli bez protokołu narazie nic nie załatwie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saru111 Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Niestety protokół to podstawa tyle wiem, wiecej nie pomoge jestem na podobnym etapie tylko zze ja dzisiaj otrzymalem protokół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Posted February 3, 2010 Author Share Posted February 3, 2010 oki narazie dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kachayu1311 Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 miałem wypadek w pracy ale podczas przerwy ale bhp-owiec nie zgłosił się do mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts