jigga Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam. Miałam kolizję samochodową w pracy ( przedstawicielka handlowa- wracałam od klienta), w której doznałam licznych stłuczeń i urazu kręgosłupa. Mam sporządzić protokół BHP, ale co dalej? Z racji tego, że jestem na L4 i mam dolegliwości ( bóle głowy, klatki piersiowej, pleców i szyji) nie mogę aktualnie jeździć samochodem, czy z tego tytułu należy mi się jakieś odszkodowanie , a jeśli tak to od kogo mogę je dostać? Dodatkowo w firmie jestem ubezpieczona w hestii. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłos wypadek pracodawcy- to on robi protokół powypadkowy nie TY, 100% płatny zasiłek chorobowy plus ewentualne odszkodowanie z ZUS po zakończeniu leczenia.Przejrzyj inne wątki tam masz wiele podpowiedziPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griszo Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 ...i pomoc i zarobić?!!!Nic sie nie należy dopóki nie będzie stwierdzony wypadek i odpowiedzialnośc .Nagabujesz Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jigga Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Wiem, że protokół ma zrobić bhp'owiec u mnie w firmie. Chodzi mi o to czy po tym jak zdecyduje, że był to wypadek w pracy, ja mam podejmować dodatkowe czynności, jak się zoreintowałam to mogę ubiegać się o odszkodowanie z ZUS'u, będę miała płatne 100% L4, ale nie wiem czy z dodatkowego ubezpieczenia pracowniczego w hestii coś mi się należy. Auto nie miało AC a jako że ja byłam kierującą i mimo tego, że kolizję spowodowana była fatalnymi warunkami na drodze ( mam świdków) nic mi się nie należy z OC.Chciałabym odrazu podziękować za propozycję pomocy i podawanie tel., nie interesują mnie oferty pośredników, ja tylko chcę uzyskać porady, bo pierwszy raz mam taką sytuację i nie wiem jak mam się zachować i co mi się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baja Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Z ubezpieczenia pracowniczego w Hestii też się należy odszkodowanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malagoska Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 jigga wszystko w swoim czasie spokojnie poczekaj na protokół niech uznają wypadek za wypadek w pracy po zakończonym leczeniu będziesz mogła ubiegać się wszędzie tam o odszkodowanie gdzie jesteś ubezpieczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jigga Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 a możliwym jest, że ubezpiecznie w hestii może nie obejmować tego typu wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malagoska Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 może tak być ja miałam wypadek w prawdzie nie taki ale z zusu otrzymałam odszkodowanie ale z pzu to juz nie ,regulamin stanowił inaczej i nie było przeproś takze trzeba sprawdzić u ubezpieczyciela warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jigga Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Ktoś podpowiedział mi, że z NNW samochodu po zakończeniu leczenia także mogę ubiegać się o odszkodowanie. Czy to prawda i jakie kroku muszę podjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi