wojtas.slawno Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Witam, 3 lata temu w wypadku samochodowym zginął mój syn. Syn był kierowcą tego samochodu i był pod wpływem alkoholu. Jestem ubezpieczona w PZU jako "klient grupowy".Starałam się o odszkodowanie z PZU i dostałam pismo, że nie należy mi się odszkodowanie ponieważ syn miał ukończone 25 lat. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Wszystko zależy od ogólnych warunków ubezpieczenia, jeśli taki zapis w nich był to niestety sprawa może być już definitywnie zamknięta. Poza tym jeśli w wypadku zostały poszkodowane inne osoby i wystąpią one z roszczeniami do zakładu ubezpieczeń to później TU może wystąpić do spadkobierców syna o zwrot wypłaconych kwot tzw. regres (art. 43 ustawy z dnia 22 maja 2003 r o ubezpieczeniach obowiązk, UFG i PBUK) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZeneC Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Drugim argumentem po wieku jest stan pod wpływem alkoholu - zawsze jest odmowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 katarzyna88 wrote:Witam,Jest szansa, że firma, w której pracuje może Panu pomóc, umówić się na bezpłatne spotkanie, mój numer ,KatarzynaW takim wypadku jak opisany powyżej nie ma żadnej szansy na odszkodowania bo niby od kogo i za co? Nawet gdyby bylo ubezpieczenie dobrowolne to alkohol wyłącza odpowiedzialność. Forum jest od pomagania a nie od wprowadzania w błąd!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts