wojtas.slawno Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam, 3 lata temu w wypadku samochodowym zginął mój syn. Syn był kierowcą tego samochodu i był pod wpływem alkoholu. Jestem ubezpieczona w PZU jako "klient grupowy".Starałam się o odszkodowanie z PZU i dostałam pismo, że nie należy mi się odszkodowanie ponieważ syn miał ukończone 25 lat. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Wszystko zależy od ogólnych warunków ubezpieczenia, jeśli taki zapis w nich był to niestety sprawa może być już definitywnie zamknięta. Poza tym jeśli w wypadku zostały poszkodowane inne osoby i wystąpią one z roszczeniami do zakładu ubezpieczeń to później TU może wystąpić do spadkobierców syna o zwrot wypłaconych kwot tzw. regres (art. 43 ustawy z dnia 22 maja 2003 r o ubezpieczeniach obowiązk, UFG i PBUK) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeneC Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Drugim argumentem po wieku jest stan pod wpływem alkoholu - zawsze jest odmowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejgryczka Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 katarzyna88 wrote:Witam,Jest szansa, że firma, w której pracuje może Panu pomóc, umówić się na bezpłatne spotkanie, mój numer ,KatarzynaW takim wypadku jak opisany powyżej nie ma żadnej szansy na odszkodowania bo niby od kogo i za co? Nawet gdyby bylo ubezpieczenie dobrowolne to alkohol wyłącza odpowiedzialność. Forum jest od pomagania a nie od wprowadzania w błąd!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi