Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

odszkodowanie za śmierć syna z PZU

wojtas.slawno
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 3 lata temu w wypadku samochodowym zginął mój syn. Syn był kierowcą tego samochodu i był pod wpływem alkoholu. Jestem ubezpieczona w PZU jako "klient grupowy".Starałam się o odszkodowanie z PZU i dostałam pismo, że nie należy mi się odszkodowanie ponieważ syn miał ukończone 25 lat. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam.

Wszystko zależy od ogólnych warunków ubezpieczenia, jeśli taki zapis w nich był to niestety sprawa może być już definitywnie zamknięta.

Poza tym jeśli w wypadku zostały poszkodowane inne osoby i wystąpią one z roszczeniami do zakładu ubezpieczeń to później TU może wystąpić do spadkobierców syna o zwrot wypłaconych kwot tzw. regres (art. 43 ustawy z dnia 22 maja 2003 r o ubezpieczeniach obowiązk, UFG i PBUK)

katarzyna88 wrote:
Witam,

Jest szansa, że firma, w której pracuje może Panu pomóc, umówić się na bezpłatne spotkanie, mój numer ,

Katarzyna
W takim wypadku jak opisany powyżej nie ma żadnej szansy na odszkodowania bo niby od kogo i za co? Nawet gdyby bylo ubezpieczenie dobrowolne to alkohol wyłącza odpowiedzialność. Forum jest od pomagania a nie od wprowadzania w błąd!!