bidulka Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Proszę o radę jak wystąpić do pracodawcy o odszkodowanie , miałam wypadek w pracy ( nie z mojej winy) -wypadek uznany- na zwolnieniu byłam 1,5 roku - straciłam prace. Przeszłam 2 operacje. Oczywiście mam na myśli wystąpienie do pracodawcy o wypłacenie odszkodowania z jego polisy OC. ale czy to ja pisze pismo o wypłacenie odszkodowania podając swoją kwotę zadawalająca za doznany ból... czy piszę o podanie nr polisy OC i składam jakiś wniosek do jego ubezpieczyciela. Jak sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malagoska Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 może pani sama wystąpić do firmy w której ubezpieczony był pracodawca ale samemu jest ciężko uzyskać stosowne odszkodowanie bo oprócz uszczerbku na zdrowiu jest jeszcze cierpienie związane z bólem leki koszty rehabilitacji i mnóstwo innych także trzeba poszukać dobrej firmy zajmującej się odzyskiwaniem odszkodowania z oc pracodawcy ale sama nie umiem polecić nie mam doswiadczenia jeżeli chodzi o współpracę z takimi firmami popytac znajomych bo firma musi byc sprawdzona żeby pani nie straciła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts