mariusz314 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 moja żona upadła ze stromych schodów w mieszkaniu naszych znajomych(oni wynajmują to mieszkanie od agencji). W wyniku upadku miała złamaną stopę w trzech miejscach, w szpitalu założono gips i dostała zwolnienie z pracy na 5 tygodni . Czy możemy ubiegać się o jakieś odszkodowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blog Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 w jaki sposób doszło do upadku? schody są wadliwe? czy to z własnej nieuwagi, za własną nieuwagę odszkdoowania nie przyznają niestety, nawet w takim kraju jak anglia. musi być czynnik zewnętrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz314 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Dziękuję za odpowiedź, a ze schodów spadła rzeczywiście przez własną nie uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedyw Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 no niestety kolega blog member ma rację nie ma czynnika zewnętrznego odszkodowania też nie będzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 zlamalem noge w pracy na budowie w irlandi czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie-wypadek nie byl z mojej winy doszlo do niego w wyniku wykonywanej czynnosci podczas pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 robert wrote: zlamalem noge w pracy na budowie w irlandi czy nalezy mi sie jakies odszkodowanie-wypadek nie byl z mojej winy doszlo do niego w wyniku wykonywanej czynnosci podczas pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claimit Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 witamzalezy od okolicznosci ale najprawdopodobniej masz duze szanse na odszkodowanie.w irlandii prawo stoi po stronie pracownikow,a 75% pracodawcow nie spelnia podstawowych warunkow BHP .smialo kolego mozesz probowac.statystycznie wiekszosc spraw konczy sie porozumieniem stron i nigdy nie trafia do notariusza.do 10tys pracodawcy wyplacaja bez problemu.to kaska i tak z ubezpieczenia.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi