bratus3 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam, Uległem wypadkowi (poza samochodem). Mam ubezpieczenie OC i dodatkowo w tym NNW (jestem współwłaścicielem). Czy mogę ubiegać się o jakieś odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Nie. Chyba, że wypadek nastąpił w czasie wsiadania lub wysiadania z pojazdu to można dochodzić odszkodowania z NNW komunikacyjnego i/lub innych ubezpieczeń typu NNW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 bratus3 wrote:Witam,Uległem wypadkowi (poza samochodem). Mam ubezpieczenie OC i dodatkowo w tym NNW (jestem współwłaścicielem). Czy mogę ubiegać się o jakieś odszkodowanie?Co to znaczy wpadek poza samochodem- proszę opisać dokładnie okoliczności i przyczyny wypadku?1) Na pewno szkodę można likwidować z ubepzieczenia dobrowolnego NNW, gdzie wypłacane jest odszkodowanie liczone jako iloczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. A czy z OC to ważne jest czy to był wypadek komunkacyjny i jakiego rodzaju oraz kto go spowodował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratus3 Opublikowano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 szkoda wrote:Co to znaczy wpadek poza samochodem- proszę opisać dokładnie okoliczności i przyczyny wypadku?Przewróciłem się na schodach i mam 7 szwów na brodzie.Właśnie chodzi mi o NNW, czy z niego mogę się ubiegać o jakieś odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria1 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Skoro wypadek był na schodach to nie można dochodzić świadczenia z ubezpieczenia NNW komunikacyjnego, bo jak ktoś powyżej napisał nie był to wypadek przy wsiadaniu lub wysiadaniu z ubezpieczonego pojazdu. Z OC tym bardziej nie można nic uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Pozostaje tylko dobrowolne ubezpieczenie NNW bądź polisa na życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi