Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie u ubezpieczyciela winowajcy

ola90
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

10 stycznia miałam wypadek. Kierowca wyprzedzał mnie przy czym wpadł w poślizg i zepchnął mnie do rowu, gdzie dachowałam. Mój samochód jest całkowicie rozbity. Jego ubezpieczyciel wypłacił mi odszkodowanie za auto. Czy mogę u sprawcy wypadku domagać się również odszkodowania zdrowotnego ? U mojego ubezpieczyciela złożyłam już wnioski o odszkodowanie zdrowotne i nie wiem czy u tamtego ubezpieczyciela też mogę. Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam Ola.

Staraj się o odszkodowanie z OC sprawcy. Czyli najlepiej zgłoś to jakiejś firmie np Votum lu EFU, dostaniesz odszkodowanie za cierpienie i zadośćuczynienie. musisz mieć na pewno Notatkę urzędową lub Oświadczenie sprawcy wypadku nastepnie idz do lekarza rodzinnego, neurologa i chirurga następnie zgłoś to firmie i oni bedą wiedzieli co z tym zrobią. Fakt bedziesz płaciła im prowizję ale nie musisz biegać i pisac róznych pism, wiec zgłaszasz i masz świety spokój.

ola90 wrote:
U mojego ubezpieczyciela złożyłam już wnioski o odszkodowanie zdrowotne i nie wiem czy u tamtego ubezpieczyciela też mogę.
- hm, nie wiem, które ubezpieczenie ma Pani na myśli pisząc "zdrowotne" - standardowo z tytułu ubezpieczenia zdrowotnego można uzyskać tylko refundację kosztów leczenia... ale pomijając to,
oprócz zgłoszonego roszczenia z Pani ubezpieczenia "zdrowotnego", może Pani (niezależnie, równolegle) domagać się świadczenia za szkodę "na osobie" z ubezpieczenia OC sprawcy wypadku.
Pozdrawiam.