Jump to content
Forum Odszkodowania

Szokda całkowita, jak odzyskać pieniądze

Recommended Posts

W grudniu zakupilam Honde Accord kombi rok 2004, samochod byl w bardzo dobrym stanie technicznym jak i wizualnym, bez ubytków, naprawdę w super stanie. Przebieg udokumentowany i sprawdzony w serwisie ok. 6500 tys. za to auto zapłaciłam 52000tys. Bo naprawe było warto. 1 lutego w drodze do Katowic, wjechał na mnie inny uczestnik ruchu. On byl jednoczesnie sprawca wypadku. Sprawca ubespieczony w PTU. Po pierwszych ogledzinach okazalosie ze koszty naprawy przekrocza wartość auta. A kwota zaproponowana przez PTU to ok. 35000 tys minus wartosc wraka ktory mam sprzedac. Co robic, jak odzyskac pieniadze za auto? Wlasciciel lokalnego warsztatu po pierwszych ogledzinach wycenil naprawdeauta na 20000-25000.

Czy jesli PTU uzna szkode całkowitą, czy mogę probowac naprawiac auto? Tak naprawde zalezałoby mi na odzyskaniu pieniedzy z zakupu, bo dziś nie czuję się komfortowo stojąc nawet obok tego auta. Dodam jeszcze, ze tydzien przed kolizją moj ubespieczyciel okreslil warotsc auta na 52000 tys. i na tyle zostało ubespieczone.

Proszę o radę