camilinho Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam, 2 miesiące temu uzyskałem odszkodowanie za rekonstrukcje ACL kolana które zerwałem na lekcji WF w mojej szkole. Teraz po zakończeniu leczenia żeby wrócić do zajeć sportowych potrzebuje specjalnego stabilizatora, czy moge go teraz kupić i ubiegac sie jeszcze o zwrot kosztów? Wcześniej nie zbierałem żadnych rachunków np. za kule i dosta łem tylko odszkodowanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DCO Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 wszysko zależy od zapisów OWU. Przeważnie można występować o zwrot kosztów poniesionych w związku z wypadkiem w pewnym określonym w OWU czasie, np. rok lub dwa. Aby uzyskać zwrot - wydatek ten musi być bezpośrednio związany z doznanym urazem, innymi słowy stabilizator powinien być zapisany przez lekarza specjalistę. Rachunek+dokuemntację medyczną przesyłasz do TU i występujesz o zwot kosztów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi