camilinho Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Witam, 2 miesiące temu uzyskałem odszkodowanie za rekonstrukcje ACL kolana które zerwałem na lekcji WF w mojej szkole. Teraz po zakończeniu leczenia żeby wrócić do zajeć sportowych potrzebuje specjalnego stabilizatora, czy moge go teraz kupić i ubiegac sie jeszcze o zwrot kosztów? Wcześniej nie zbierałem żadnych rachunków np. za kule i dosta łem tylko odszkodowanie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DCO Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 wszysko zależy od zapisów OWU. Przeważnie można występować o zwrot kosztów poniesionych w związku z wypadkiem w pewnym określonym w OWU czasie, np. rok lub dwa. Aby uzyskać zwrot - wydatek ten musi być bezpośrednio związany z doznanym urazem, innymi słowy stabilizator powinien być zapisany przez lekarza specjalistę. Rachunek+dokuemntację medyczną przesyłasz do TU i występujesz o zwot kosztów. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now