Konrad90 Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 mam pytanie bo wziąłem od ojca auto ma oc nw i czy jeżeli zostało użyczone a miałem wypadek to nw przejdzie tez na mnie.A było tak ze zawiozłem kolegę on wyszedł i przy cofaniu uderzyłem go i uszkodziłem mu kostkę. jak to będzie wyglądało czy to ubezpieczenie mnie obejmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Jeżeli przy cofaniu uderzyłeś kolegę to nie idzie z ubezpieczenia NNW tylko z OC samochodu. Możesz zgłosić taką szkodę jednak po wypłacie odszkodowania musisz się liczyć z utratą pewnej części zniżek dotyczących ryzyka OC. Na pewno utrata zniżki taniej wyjdzie niż zapłata z kieszeni dla kolegi za leczenie. Ja bym zgłosił taką szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi