bury Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Witam,Niedawno (2dni temu) miałem wypadek samochodowy jako kierowca. Auto do kasacji. Brak pasażerów, brak innych osób rannych, brak innych uczestników w ruchu drogowym, pieszym. Wypadek miał miejsce z mojej winy, niedostosowana prędkość, zakręt (plus moje domysły dziura w drodze). Policja nie została wezwana, podobnie karetka i straż. Auto do kasacji, dostało bokiem od strony kierowcy (na wysokości deski rozdzielczej), pech chciał że w tym miejscu trafiłem na barierkę przy rowie i podmurówkę pod w/w barierkę. Z auta wyszedłem sam, wystrzeliła poduszka powietrzna która mnie uchroniła, później auto zostało zaholowane na parking. Pytanie: Czy jeżeli obrażenia po w/w wypadku objawiły się 1-2dni po nim, tzn ból karku, ramion, stłuczenie na stopie. To czy przysługuje mi odszkodowanie z NNW? Jak to wszystko wygląda, jak to sie ma do polisy NNW kierowcy i pasażerów? U lekarza od razu po wypadku nie byłem bo nic mi nie było (to chyba szok po wypadkowy), ale teraz coś się zaczyna dziać i pewnie pójdę. Czy w takim wypadku, z mojej winy, mam szansę na odszkodowanie? Pozdrawiam .b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Aby uzyskać odszkodowanie z NNW trzeba udokumentować zdarzenie. A jak to chcesz uczynić. Kombinować też nie ma co bo mówimy o kwotach rzędu 100-200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi