kamaszek Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 Witam mam pytamie w imieniu mego męż uległ on w pażdzierniku 2009 wypadkowi cudem przeżył . Doznał urazu wielonarzędowego-złamanie kości podstawy czaszki,krwotokpourazowy,stłuczenie mózgu złamanie żeber2-10 po stronie lewej,stłuczenie płuca lewego,odma i krwiak lewej opłucnej oderwanie wyrostków poprzecznych kręgów w ode.piersiowym i lędżwiowym stłuczenie nerki lewej krwiak przestrzeni zaotrzewnowej okolice lędżwiowej lewej.Wypadek ten był podczas wykonywsnia prac na dachb budynku upadek był z 7metrów .Chciała bym siędowiedzieć co mogę się spodziewać z zus i ile mogę żądac odszkodowania od pracodawcy.Pragnę dodac że mąż miejest już tym samym człowiekiem. Czeka go jeszcze operacja lewego barku i lewego oka,oko to wogule się nie otwiera o gałka oczna się nie porusza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 kamaszku! Czy pracodawca Twojego męża powiadomił PIP i prokuratora o tym wypadku? Był to wypadek ciężki i pracodawca miał taki obowiązek! Czy został sporządzony protokół powypadkowy i wypadek uznano za wypadek przy pracy? Jakie byly przyczyny? Czy pracodawca zapewnił odpowiednie srodki ochrony przed upadkiem? Czy mąż Twoj mial aktualne badania profilaktyczne i szkolenie bhp?To wszystko jest dla Was BARDZO ważne. Jesli odpowiesz na te pytania, będziemy mogli poradzic co dalej mozecie i powinniscie zrobic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof1 Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 Trochę o bhp pracy na wysokości http://www.ciop.pl/11481.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now