Jump to content
Forum Odszkodowania

spadłem z dochu w pracy

kamaszek
 Share

Recommended Posts

Witam mam pytamie w imieniu mego męż uległ on w pażdzierniku 2009 wypadkowi cudem przeżył . Doznał urazu wielonarzędowego-złamanie kości podstawy czaszki,krwotokpourazowy,stłuczenie mózgu złamanie żeber2-10 po stronie lewej,stłuczenie płuca lewego,odma i krwiak lewej opłucnej oderwanie wyrostków poprzecznych kręgów w ode.piersiowym i lędżwiowym stłuczenie nerki lewej krwiak przestrzeni zaotrzewnowej okolice lędżwiowej lewej.Wypadek ten był podczas wykonywsnia prac na dachb budynku upadek był z 7metrów .Chciała bym siędowiedzieć co mogę się spodziewać z zus i ile mogę żądac odszkodowania od pracodawcy.Pragnę dodac że mąż miejest już tym samym człowiekiem. Czeka go jeszcze operacja lewego barku i lewego oka,oko to wogule się nie otwiera o gałka oczna się nie porusza.

kamaszku! Czy pracodawca Twojego męża powiadomił PIP i prokuratora o tym wypadku? Był to wypadek ciężki i pracodawca miał taki obowiązek! Czy został sporządzony protokół powypadkowy i wypadek uznano za wypadek przy pracy? Jakie byly przyczyny? Czy pracodawca zapewnił odpowiednie srodki ochrony przed upadkiem? Czy mąż Twoj mial aktualne badania profilaktyczne i szkolenie bhp?

To wszystko jest dla Was BARDZO ważne. Jesli odpowiesz na te pytania, będziemy mogli poradzic co dalej mozecie i powinniscie zrobic.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...