Jump to content
Forum Odszkodowania

złamana noga na nartach

polamaniec
 Share

Recommended Posts

Witam,

właśnie jestem w trakcie załatwiania odszkodowania za wypadek na nartach zimą 2006, WARTA mi wypłaci, miałem ubezpieczenie, ale chce od nich jeszcze uzyskać środki na rehabilitację

i tu pytanko:

jaka rehabilitacja byłaby wskazana? chciałbym coś wiedzieć zanim przystąpię do działania

a dokładnie miałem skręcone kolana, brzydka sprawa długo się goiło:/

• 2 months later...
  • 3 years later...
Wiśnia wrote:
Witam,
Na wycieczce z uczelni miałam wypadek podczas jazdy na nartach. Upadłam i uszkodziłam sobie łękotke przyśrodkową stawu kolanowego oraz częściowo wiązadło poboczne piszczelowe. Prawdopodobnie bede miała operacje tzn artroskopię. Przed wyjazdem ubezpieczyłam się w Warcie na: Koszty leczenia 80 000 zł,NNW 25 000 zł,OC 1000 000 zł. Zwracam się z uprzejmą prośba o udzielenie mi niezbędnych informacji dotyczacych wartości odszkodowania jakiego powinnam się domagać

• 2 weeks later...
krzyho wrote:
Witam.
Byłbym wdzięczny jeśli ktoś zechciałby przeanalizować okoliczności wypadku i możliwości uzyskania odszkodowań w opisywanej przeze mnie sprawie. Ponieważ nie mogę tu wkleić odnośnika proszę wejść na skiforum.pl, dział "Zdrowie", temat "Odpowiedzialność instruktora". Uprzedzam :) - dyskusja dosyć rozbudowana ale w gronie ludzi mających pojęcie o narciarstwie.

Zwłaszcza interesuje mnie kwestia pociągnięcia do odpowiedzialności instruktora prowadzącego zajęcia, który posiadał najprawdopodobniej ubezpieczenie OC.
Sam miałem ubezpieczenie w Hestii (grupowe w/g warunków indyw. z b. dużym klientem) oraz dodatkowo Warta Travel z opcją uprawiania narciarstwa.
Szkody moje to bezpośrednio skręcone kolano (rozluźnienie więzadeł, krwiak) oraz pośrednio zaraz po wypadku problemy z bólem ręki zaostrzające się po czym zdiagnozowana przepuklina kręgosł. szyjnego. Leczenie nie jest jeszcze zakończone, w sumie było ok. półtorej miesiąca zwolnienia, ograniczenie w uprawianiu sportów/hobby, co do kręgosłupa to istnieje ciągle ryzyko operacji...

Pozdrawiam

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...