bagjolek Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Witam,Miałam stłuczkę na parkingu, autobus przy cofaniu uderzył w mój lewy przedni błotnik (szukałam go na własną rękę, bo uciekł z miejsca zdarzenia)Pzu wypłaciło mi odszkodowanie za naprawę błotnika, zderzaka, lampy nadkola.Po geometrii wyszło że prawdopodobnie uszkodzony jest amortyzator i wachacz i tu moje pytanie, bo wycenili mi tylko jeden amortyzator, gdzie zawsze wymnienia się oba na raz.Odwoływać się?A co z poduszkami nad amortyzatrem która też prawdopodobnie jest uszkodzona?Rozliczam się gotówkowo.Z góry dziękuję za poradę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Czy można kupić i wymienić jeden amortyzator? jeśli tak, to odpowiedź brzmi : jeden. To, że producent ZALECA (a nie jak mylnie sądzisz WYMAGA) wymiany parami, nie oznacza, że nie można wymienić jednego. Jeśli chcesz, aby z drugiej strony było równie dobrze to jest Twoja inwestycja w pojazd i musisz dołożyć. Zanim zaczniesz protestować - w przypadku reklamacji i wymiany na gwarancji ten sam producent który zaleca wymianę parami wymieni Ci tylko jeden amortyzator, a nie dwa, jego zapytaj dlaczego Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotrad Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 pablo piszesz bzdury bo ASO na gwarancji wymienia takie rzeczy parami.kolega mial zapsuty uchwyt w lampie i ASO wymienilo mu obydwie lampy chociaz to bylo prawie nowe auto i odblysniki nie zdarzyly sie jeszcze wypalic.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 sam piszesz bzdury. Najpierw sprawdź u producenta później się odzywaj. Albo pisz o czymś czego sam doświadczyłeś albo nie pisz wcale, bo z kolei mój kolega kolegi syna sąsiadki szwagra z pierwszego małżeństwa to zgłosił amortyzator a oni mu dwa auta nowe dali ! Tak słyszałem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotrad Posted April 18, 2010 Share Posted April 18, 2010 bylem tego swiadkiem wiec wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Spytaj producenta amortyzatorów wtedy będziesz się mądrzył. Przykład który podałeś jest bez sensu, czy jesteś pewien, że w tych pojazdach nie występowała jakaś wada tych reflektorów i zrobili to co musieli? są modele pojazdów gdzie np. masowo parują reflektory, były nawet akcje sewrisowe z tym zwiazane, to akurat nie musi się z tym wiązać, ale nie można tego wykluczyć, a tego co piszesz zupełnie nie ma jak zweryfikować, zwłaszcza że trochę dziwne wydaje się samodzielne uszkodzenie uchwytu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now