doris-lw Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Dowiedziałam się że mogę żądać odszkodowania z oc sprawcy wypadku.Oprócz różnych dokumentów (np.raport policyjny), muszę złożyć pismo o roszczenie.Ale jak je napisać?Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted November 16, 2007 Share Posted November 16, 2007 witam,zależy co Ci dokładnie się stało? jak poważne masz obrażenia, może najpierw opisz wypadek, powiedz na jakim etapie jest postępowanie wyjaśniające na policji tudzież postępowanie prokuratorskie,pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doris-lw Posted November 19, 2007 Author Share Posted November 19, 2007 Z drogi podporządkowanej wyjechał mi pijany kierowca.Jechał nie swoim samochodem,bez prawa jazdy, ma on również kilkuletni zakaz ubiegania się o prawo jazdy.Otrzymałam już odszkodowanie za zniszczone auto ale dowiedziałam się, że mogę ubiegać się sie o odszkodowanie z oc sprawcy.Po tym wypadku byłam na pogotowiu z bólem karku i klatki piersiowej.Dostałam również 7 dni chorobowego od lekarza internisty.Wykupiłam leki,które przepisał mi lekarz, na które mam fakturę.Postępowanie policyjne trwa ale z tego co się dowiedziałam przeciwko temu młodemu mężczyźnie toczyło się już kilka takich postępowań.Policjanci dali mi w prost do zrozumienia że ma on wpływowych rodziców.Nawet po tym wypadku nie trafił na izbę wytrzeźwień! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig-41 Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 to rzeczywiście masz możliwość uzyskania odszkodowania, spróbuj zebrać wszystko w całość, poszperaj po internecie można znaleźć sporo interesujących informacji, na pewno sobie dasz radę. jest również sporo firm które zajmują się pomocą poszkodowanym, w razie czego, czemu nie skorzystać z ich pomocy.a facet powinien dostać prokuratora i zawiasy, za takie ciągłe łamanie prawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doris-lw Posted November 20, 2007 Author Share Posted November 20, 2007 tak mam taką możliwość, ale nie jestem dobra w pisaniu takich pism.Dlatego pytam czy ktoś może mi coś podpowiedzieć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1661348172 Posted December 1, 2007 Share Posted December 1, 2007 Jeśli się zdecydowałaś, że sama wystąpisz o odszkodowanie - zajrzyj na stronę www.rzu.gov.pl/ - znajdziesz tam sporo informacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts