waldi198 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 WitamNa skutek roztopów początkiem marca zostały zalane 2 ściany w moim mieszkaniu sprawę zgłosiłem w firmie (BRE Ubezpieczenia TUiR S.A ) w której mam ubezpieczone ( i w nim opcja ściany i mury) dzisiaj przyszło ze nie znajdują podstawy na wypłatę odszkodowania a jako uzasadnienia jest że nie ponoszą odpowiedzialności za szkody powstałe na skutek zalania związanego z roztapianiem się zalegających opadów śniegu i lodu!Mieszkam w budynku należącego do ZGKiM i u nich zalanie zostało na początku zgłoszone po czym przyszli odgarnąć śnieg z dachu i udrożnili rynny! Proszę poradźcie mi co mam teraz zrobić czy jest sens pisać jakieś odwołanie od decyzji ubezpieczyciela? czy może domagać się pokrycia kosztów przez ZGKiM i do nich kierować jakieś stosowne pisma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceziu Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Pisz odwołanie, jeżeli nie jesteś właścicielem budynku należy Ci się odszkodowanie z Twojej polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi198 Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 ceziu wrote:Pisz odwołanie, jeżeli nie jesteś właścicielem budynku należy Ci się odszkodowanie z Twojej polisy.dziękuje za odpowiedz:)w uzasadnieniu odwołania mam napisać że nie jestem właścicielem budynku? czy jak mam to sformułować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi198 Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 dzisiaj zadzwoniłem do ubezpieczyciela i powiedziałem ze konsultowałem się z prawnikiem i odszkodowanie mi się należy! w ciągu 24h ma się ze mną skontaktować osoba która wydała decyzję nie przyznania mi odszkodowania zobaczę co mi z tego wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi198 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam ponownieJednak będę musiał pisać odwołanie ponieważ do dnia dzisiejszego nie miałem żadnego kontaktu ze strony ubezpieczyciela!Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak napisać takie odwołanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi