ASMUS Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 26 marca miałem wypadek, w tył mojego auta wjechał tir.Do szpitala zabrała mnie karetka.Stwierdzono stłuczenie głowy,wszystkich odcinków kręgosłupa oraz miednicy.W szpitalu pozostałem 4 dni.Moje pytanie brzmi czy poza odszkodowaniem za zniszczony samochód z OC sprawcy czy nalezy mi się również odszkodowanie zdrowotne z tytuło OC sprawcy i oddzielne z tytułu NW????Bardzo proszę o pomoc w wyjasnieniu tej kwestji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Należy się panu z OC sprawcy- zadośćuczynienie za ból i cierpienie- odszkodowanie z tytułu kosztów leczenia, rehabilitacji, przejazdów- odszkodowanie z tytułu opieki osób drugich- odszkodowanie z tytułu utraconych dochodów - o ile Pan pracował- renty - o ile zachodzą przesłanki Warto gromadzić rachunki i paragony, aby móc potem udowodnić wysokość roszczeń. Wzór wniosku :roszczenia ze szkody osobowej do zakładu ubezpieczeń można pobrać-http://www.rzu.gov.pl/serwis-prawny/wzory-pism/Ubezpieczenia_gospodarcze__ubezpieczenia_komunikacyjne__na_zycie__mienia___853można się ubiegać o odszkodowanie z NNW pana pojazdu,o,ile było opłacone.O odszkodowanie można się ubiegać samemu lub poprzez różne kancelarie ,firmy ale to wiąże się z kosztami( 15-20% od sumy odszkodowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASMUS Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Dziękuje za odpowiedz.Moje auto nie miało ubezpieczenia NW ale sprawcy tak i czy z tego tytułu moge otrzymac odszkodowanie( z jego NW)???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 z NW w tym przypadku się nie należy ( wypłaty z nw są groszowe )proszę się skupić na roszczeniach osobowych z OC sprawcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi